LTN EXCLUSIEF – Meertaligheid

LTN EXCLUSIEF!

Met trots organiseren wij op 16 februari 2024 de eerste LTN EXCLUSIEF!

In een kleine setting nemen we een actuele taalkwestie onder de loep en bespreken we hoe we de theorie kunnen vertalen naar de lespraktijk. Dit alles onder het genot van een hapje en drankje, want leren gaat immers beter met een voldaan gevoel!

De eerste bijeenkomst is gericht op meertaligheid in de klas. Dr. Jacomine Nortier, expert op dit gebied, is die middag onze gast.

Over Jacomine Nortier:

In onderzoek en onderwijs houd ik me bezig met meertaligheid in brede zin, zowel vanuit sociolinguïstisch perspectief als de meer taalkundige kant van taalcontact. De laatste jaren lag de nadruk vooral op jongerentalen in en buiten Nederland. In mijn onderwijs richt ik me daarnaast ook op NT2 en tweede-taalverwerving.

De webapp www.moedint2.nl is ontwikkeld door Sterre Leufkens en helpt docenten snel en effectief aan relevante kennis over diverse moedertalen waardoor de docent kan anticiperen op wat voor NT2ers met specifieke moedertalen moeilijk of juist makkelijk is. In mijn workshop ga ik in op de achtergronden van deze app, en ook de toepassing komt aan bod.

Ben je enthousiast geworden en ben je op vrijdagmiddag 16 februari 2024 van 15.30 tot 17.30 uur in de gelegenheid om naar de Joseph Haydnlaan 2A in Utrecht te komen (gratis parkeergelegenheid!)? Dan nodigen we je van harte uit om 1 van onze 25 gasten van die middag te zijn!

Vanaf 15.00 uur ben je welkom en na de bijeenkomst is er ruimte voor een gezellige nabespreking (niet verplicht!).

Inschrijven kan hier: https://lerarennederlands.nl/events/ltn-exclusief/

Deze LTN EXCLUSIEF! is geschikt voor docenten Nederlands/taal in het po, v(s)o, mbo en hbo.

Als lid van LTN betaal je voor deelname aan deze bijeenkomst slechts €10,00.

Na afloop ontvang je een bewijs van deelname.

Heb je nog vragen? Nicolette Schaper beantwoordt ze graag! professionalisering@nulllerarennederlands.nl