Precorrectie havo 2024

Wil jij met een kritische blik meekijken naar het centraal examen 2024 vanuit je expertise als ervaren examendocent? Dat kan!

Levende Talen Nederlands zoekt 12 bevoegde en enthousiaste docenten voor de precorrectie Nederlands havo die het College voor Toetsen en Examens organiseert op vrijdag 2 februari 2024. Het College voor Toetsen en Examens werft zelf ook 12 docenten. Gezamenlijk zullen deze 24 docenten vooraf examenmateriaal van het centraal examen Nederlands havo screenen.

Via deze precorrectie verzamelt het College voor Toetsen en Examens nog voor de definitieve afname op vrijdag 17 mei 2024 informatie die kan bijdragen aan de optimalisatie van het centraal examen Nederlands havo.

Wat ga je doen?

Je maakt onder strikte geheimhouding een gedeelte van het centraal examen Nederlands havo, eerste tijdvak 2024 en kijkt hierbij kritisch naar het concept-correctievoorschrift. Samen met je collega’s doe je voorstellen voor een eventuele aanpassing van het concept-correctievoorschrift. De voorstellen worden daarna beoordeeld door de vaststellingscommissie Nederlands havo, die ook de uiteindelijke beslissing neemt of het voorstel al dan niet wordt overgenomen.

De precorrectie Nederlands havo staat gepland voor:

Datum vrijdag 2 februari 2024
Locatie Cito, Arnhem
Tijd 10.00-16.00 uur

Je ontvangt van het CvTE een dag- en reiskostenvergoeding; de dagvergoeding bedraagt € 363,54 bruo.

De precorrectie valt onder de verantwoordelijkheid van het College voor Toetsen en Examens. Wil je meer weten over activiteiten waarbij het CvTE docenten betrekt, kijk dan op de pagina docentbetrokkenheid op Examenblad.nl.

 

Aanmelden?  

Vul het aanmeldformulier in om je op te geven als je mee wilt doen.

De volgende voorwaarden zijn verbonden aan deelname:

  • Je bent bevoegd voor het vak Nederlands havo;
  • Je geeft dit jaar les in de betreffende examenklas;
  • Je geeft minimaal 3 jaar les in een examenklas;
  • Docenten die werkzaam zijn, óf recent werkzaam zijn geweest, bij het CvTE of Cito komen niet in aanmerking voor deelname.
  • Je bent lid van LTN.

We ontvangen je aanmelding graag uiterlijk zondag 7 januari 2024. Mocht de belangstelling groter zijn dan het aantal beschikbare plekken, dan zullen het College voor Toetsen en Examens en Levende Talen Nederlands een selectie van de aanmeldingen maken. Je ontvangt naar verwachting uiterlijk vrijdag 12 januari van het College voor Toetsen en Examens een bericht of je tot één van de deelnemers behoort.