Inspiratiemiddag VONK

VONK – Vakdidactisch Onderzoek Nederlands in de Klas

Op dinsdag 5 oktober 2021, tevens de Dag van de leraar, vindt de gratis digitale VONK inspiratiemiddag voor docenten Nederlands plaats. VONK staat voor Vakdidactisch Onderzoek Nederlands in de Klas. De initiatiefnemers zijn zowel docent Nederlands als onderzoeker. Zij willen hun onderzochte lesmateriaal graag op een toegankelijke en inspirerende manier beschikbaar stellen voor collega-docenten om zo een brug te slaan tussen onderzoek en lespraktijk.

De VONK inspiratiemiddag is een cadeautje van docent-onderzoekers aan jou en je sectiegenoten Nederlands. Jullie nemen om 14:00 gezamenlijk plaats in een ruimte met digibord of ander groot scherm. Na de centrale opening volgen twee workshoprondes. De workshopbegeleiders presenteren hun onderzochte materiaal en laten concreet zien hoe hun lesideeën in de praktijk kunnen worden toegepast. De tweede ronde eindigt om 16:45, waarna er natuurlijk nog volop gelegenheid is om samen na te praten.

Je schrijft je namens je sectie in als contactpersoon en geeft daarbij aan met hoeveel personen jullie willen deelnemen. Hierbij maken jullie een keuze voor twee workshops uit het ruime aanbod voor zowel onder- als bovenbouw. Wil je als sectie liever meer dan twee workshops volgen? Verdeel dan je sectie over twee of meerdere contactpersonen en schrijf je apart in, zodat jullie nog meer inspiratie kunnen opdoen en later kunnen uitwisselen. Voorafgaand aan de inspiratiemiddag ontvang je op het door jou opgegeven adres een verwenbox met daarin een bundel met achtergrondinformatie en QR-codes naar het digitale lesmateriaal én een aantal verrassingen voor de innerlijke mens.

De VONK inspiratiemiddag wordt georganiseerd door docent-onderzoekers met een Dudoc-Alfa-beurs in samenwerking met Levende Talen Nederlands en de Meesterschapsteams Nederlands. Inschrijven is gratis en kan via https://dudoc-alfa.vakdidactiekgw.nl/vonk/programma/ Vragen? Mail naar vonkinspiratiemiddag@nullgmail.com.